STOEL MASSAGE

foto van stoel massage bij Vreeling massage

STOEL MASSAGE

Stoelmassage een fenomeen dat uit Amerika is komen overwaaien. De behoefte aan massage groeide enorm en er over praten werd steeds minder taboe. Net als in de jaren daarvoor het heel gewoon was, ja zelfs cool,  om een eigen psychotherapeut (shrink) te hebben, werd het nu cool om naar de masseur te gaan. Om het inpasbaar te maken in de hectiek van de Amerikaanse maatschappij werden de uitvoertijden kort gehouden: 10, of 15 minuten. Mede hierdoor werden ook steeds meer bedrijven hierin geïnteresseerd. Omdat vele medewerkers dreigden te bezwijken onder de enorme werkdruk werd de massage aangeboden aan de medewerkers. Voornaamste doel: preventie van en ondersteuning van het aantal burn-out gevallen en natuurlijk het terugdringen van de verzuimkosten. En met succes.

Stoelmassage in Nederland
Dat succes bleef niet lang onopgemerkt. Bedrijven, met name grote internationals pikten dit signaal als eerste op. Ook de regering kreeg er oren naar. Toenmalig minister Hogervorst van Volksgezondheid was zo enthousiast over de resultaten van stoelmassage dat hij een zelfs subsidie regelde voor bedrijven die dit zouden implementeren. Later waaide stoelmassage ook over naar de kleinere praktijken (zzp-ers), massagesalons c.q. massagewinkels en zo ook naar Losjes Massage Utrecht.

Stoelmassage preuts?
Uiteraard was de heersende Amerikaanse preutsheid ook een belangrijke factor geweest bij het ontstaan van deze massage. Immers, de kleding mag aan gehouden worden. Er wordt gemasseerd over de kleding heen. Je ligt niet, maar zit. De massage bestaat origineel uit drukpuntenmassage. Wij (en enkele anderen) zijn deze drukpunten gaan mixen met knedingen en strijkingen. Hierdoor is de meerwaarde beduidend hoger. (Leuke anekdote: ergens in 2006 bezocht een van de grondleggers van de stoelmassage ons (anoniem) en nam een stoelmassage. Puur om te bekijken wat er nog over was van de oorspronkelijke vorm. Na afloop vertelde hij wie hij was en vertelde zeer ontdaan te zijn over de huidige kwaliteit. Tsja, ook stoelmassage evolueert). Naast bedrijven en massagesalons / winkels is stoelmassage ook een vertrouwd beeld geworden bij diverse evenementen waaronder muziekfestivals zoals Dance Valley: midden op het grasveld tussen de knallende muziek die van alle kanten komt, helemaal ontspannen. Kan dat? Ja, dat kan!

Stoelmassage bij Vreeling Massage Utrecht

Zoals gezegd is de massage bij ons een mix tussen drukpuntbehandelingen en gebruikelijke massagetechnieken. De te kiezen tijdsduur bedraagt 30 of 45 minuten. In overleg met de masseur bepaal je of je soft, medium of hard wil. Of een combinatie daarvan. Dus, kom langs, kies een stoel uit, ga lekker zitten en ….. geniet.
Wanneer je ons voor de eerste bezoekt gaan we er van uit dat je de Spelregels gelezen hebt.

Boek nu