VREELING DEEP TISSUE MASSAGE

foto vreeling deep tissue massge bij Vreeling massage utrecht

Deep tissue massage
Deep tissue is een zeer stevige massage bedoeld om hardnekkige klachten (chronische spierspanning) aan het spier- en bewegingsapparaat te verlichten of te verhelpen. De (dieper gelegen) spieren worden hierbij grondig en met veel druk losgemaakt waarbij de masseur onderarmen, vuisten en ellebogen inzet.

Vreeling deep tissue massage

Deze bijzondere vorm van deep tissue massage is ontwikkeld door de eigenaar van Losjes Massage en wint steeds meer aan bekendheid. Een toegevoegde waarde is dat bij deze massage niet alleen spieren worden losgemaakt maar ook gewrichten uit elkaar worden gerekt. Hierdoor staat er ruimte voor o.a. de zenuwen, bloedvaten en spieren die door de gewrichten lopen waar ze vaak worden afgekneld, een belangrijke medeoorzaak voor chronische spierspanning. De grootste toegevoegde waarde waardoor Vreeling zich onderscheidt, is dat door een uitgekiende afstemming van ‘harde en zachte energie’ het autonome zenuwstelsel (weer) in balans gebracht wordt. Hierdoor kan Vreeling een belangrijke ondersteunende rol spelen bij stress gerelateerde ziektes zoals burnout en bij het versterken van ons immuunsysteem!

Structurele stress en Vreeling
In geval van structurele stress (zowel mentaal als fysiek) spannen spieren zich te lang aan. In dat geval kan overbelasting ontstaan en spreken we van chronische spier- en bindweefselspanning. Niet alleen de oppervlakkige spieren maar juist ook de dieper gelegen spieren raken overbelast. Het omringende bindweefsel verkleeft waardoor spieren steeds minder bewegingsvrijheid krijgen. Als er geen of onvoldoende tijd voor herstel is dan kunnen de klachten steeds ernstiger worden. Massage is dan geen luxe meer maar een noodzaak. Maar zachte ontspanningsmassage of een wat meer stevige sportmassage volstaat dan niet meer. Wat dan wel volstaat is Vreeling deep tissue massage (geschikt voor chronische overbelasting) en Vreeling Exposure massage (geschikt voor chronische en niet-chronische overbelasting).

de techniek                                               
Er wordt vrijwel alleen nog maar gewerkt met vuisten en ellebogen en zonder massageolie. De masseur gebruikt zijn/haar lichaamsgewicht, hierdoor kunnen ook de wat tengere masseurs veel druk zetten. De vuisten en ellebogen maken langzame strokes over de spieren en in het bindweefsel. De druk wordt in overleg met jou opgevoerd of verminderd. De trage strokes kunnen weldadig aanvoelen maar ook pijnlijk indien er spanning zit. Belangrijk is dat het nooit te pijnlijk mag zijn, want dat werkt juist averechts. Geef het dan gewoon aan bij de masseur, die zal dan de druk meteen aanpassen.

voor wie?
Voor mensen met chronische klachten aan het spier- en bewegingsklachten. Zoals, (lage) rugpijn, gespannen omhooggetrokken schouders, schouders die krom naar voren trekken, pijn in de nek, hoofdpijn, spanning in het gezicht (rond ogen, mond, kaken bekkenproblematiek, zwangere vrouwen (ter ontlasting en ondersteuning), spanning in bovenbenen, overbelaste hamstrings, knieën die op slot staan, gespannen kuiten, spanning in scheenbeenspieren, voeten die naar buiten draaien tijdens het lopen, pijn in voetzolen.
Voor mensen met stress- of psychisch gerelateerde klachten, zoals burnout, overspannenheid, ADHD, enzovoorts.

De meest voorkomende oorzaken van chronische spierspanning:
1. Overbelasting van spiergroepen. Bijvoorbeeld mensen die (zeer) veel sporten en of een fysiek zwaar beroep hebben.
2. Herhaalde bewegingen van dezelfde spiergroepen. Bijvoorbeeld datatypistes. Dit mondt vaak uit in CANS (Complaints
of Arm, Neck and Shoulder Syndrome), waar RSI en het carpaaltunnelsyndroom de bekendste vormen zijn.
3. Teveel stress en gedurende een te lange tijd. Bijvoorbeeld mensen die met deadlines werken of intensieve psychische zorg verlenen, maar ook mensen die zelf in geestelijke nood verkeren of burn-out klachten hebben.

hoeveel behandelingen zijn nodig?
Als vuistregel geldt dat een eerste Vreeling deep tissue massage direct na afloop resultaat moet hebben. Heeft het dat niet, dan is dit waarschijnlijk niet de geschikte behandeling voor u. Heeft het wel resultaat, dan is het uiteraard wel geschikt en wilt u zelf graag terugkomen. Het aantal behandelingen hangt dan af van de ernst van de klacht. Daar kunnen we niets met zekerheid over zeggen. We kunnen echter ter plekke wel een indicatie geven. Wij laten u niet vaker terugkomen dan werkelijk nodig is. Onze ervaring laat zien dat er gemiddeld drie tot vijf behandelingen nodig zijn om de klacht sterk te doen verminderen of geheel te laten verdwijnen. Veel uitbehandelde mensen blijven daarna regelmatig terugkomen met een grotere tussenperiode. Sommigen blijven wekelijks terug komen, niet alleen voor Vreeling deep tissue massage maar ook voor ontspanningsmassages. Puur preventief. Of dat werkt? Nou en of!

Boek nu

VREELING EXPOSURE

Foto vreeling exposure massage

Vreeling Exposure

is een variant op Vreeling deep tissue waarbij de spieren en bindweefsel eveneens op een dieper niveau behandeld worden. Vreeling Exposure is daarmee ook een deep tissue massage maar met dit verschil: er wordt wèl massageolie gebruikt. En dat verklaart vervolgens alle andere verschillen. Zo zijn de bewegingen van de massagegrepen veel dynamischer, van snel tot langzaam en van diepe druk tot lichte druk. Ook nu kan de masseur veel druk uitoefenen, maar net iets minder dan bij Vreeling deep tissue. De technieken lijken veel op elkaar, maar bij Vreeling Exposure wordt geen gebruik van de elleboog gemaakt. (Let op: er bestaan massagevormen waarbij én massageolie én ellebogen gebruikt wordt. Dit raden wij ten zeerste af vanwege het risico op beschadiging!). Mocht u niet kunnen kiezen tussen Vreeling deep tissue en Vreeling Exposure? Laat u dan adviseren door onze masseur.

waar komt de naam vandaan?
Een veel gehoorde vraag van onze klanten aan de masseur is of de masseur veel (spier)knopen gevoeld heeft en plaatsen met veel spanning. Deze vraag hoef je niet meer te stellen wanneer je een Vreeling Exposure massage ondergaat. Het woord exposure betekent blootstelling/openbaring. En dat is precies wat er gebeurt bij deze intensieve massage. Spanningsplekken en knopen worden genadeloos blootgelegd door deze massage in je eigen gewaarwording waardoor je het niet eens meer hóéft te vragen aan de masseur.

voor wie?
Voor mensen met chronische en niet-chronische klachten aan het spier- en bewegingsapparaat.

=======================================================================================================

Vreeling deep tissue en Vreeling Exposure zijn rond 2004 beide in de praktijk geboren. De roep om stevige massages werd steeds luider hoorbaar en er leek en lijkt een aantoonbaar verband met de toenemende stress in onze maatschappij. De tot dan toe gebruikelijke massages zoals ontspannings- en sportmassage voldeden niet meer aan de eisen van de massage-consument. Pim Vree, eigenaar van Losjes Massage, heeft daartoe Vreeling deep tissue ontwikkeld, een diep tot zeer diepe massage die in staat is om zeer gespannen spieren en het omringende vaak verkleefde bindweefsel los te maken èn stress-gereletaeerde klachten behandelt.

Hij doceert het vak Vreeling bij zijn eigen interne opleiding en bij de massageopleiding Esoterra in Bilthoven. De opleiding Vreeling deep tissue is inmiddels door honderden masseurs in Nederland gevolgd. Pim Vree heeft een vaste column bij het vakblad Massagezaken. Kortom, een masseur in hart en nieren.

Boek nu